Generelle kurser

Sammensæt som I vil

   Hvidvaskloven

VIRKSOMHEDENS RISIKOVURDERING OG POLITIKKER OG FORRETNINGSGANGE

Vil I have overblikket over, hvor meget der skal til for at virksomhedens Risikovurdering og Politikker og forretningsgange lever op til Hvidvasklovens krav? 

Vi gennemgår kravene til disse to helt centrale dokumenter med eksempler fra praksis og med inddragelse af erfaringer fra tilsyn fra Erhvervsstyrelsen. 

Målgruppe: Virksomhedens ledelse.

KUNDEKENDSKABSPROCEDURER

Hvad skal der til for, at I har en god “risikoforståelse” som er det, som Erhvervsstyrelsen leder efter ved tilsyn? Og hvad skal der mere præcist til for, at I ”kender jeres kunde”? Hvordan får I kundekendskabsprocedurerne til at hænge godt sammen med jeres risikovurdering for virksomheden? 

Vi gennemgår kravene til risikostyring i forhold til kundekendskabsprocedurer med indhentning af identitetsoplysninger, kontrol af dem og risikovurdering af kunden. Vi fokuserer på den gode sammenhæng og den røde tråd til virksomhedens risikovurdering og forretningsgange, som I har defineret dem i de to hvidvaskdokumenter. 

Vi taler om eksempler fra praksis, gennemgår cases, gerne baseret på jeres egne kunder og inddrager erfaringer fra tilsynsbesøg fra Erhvervsstyrelsen. 

Målgruppe: Virksomhedens ledelse og medarbejdere.

DEN NATIONALE RISIKOVURDERING AF HVIDVASK 2022 OG TERRORFINANSIERING 2024

Hvilken betydning har de nationale risikovurderinger for jeres arbejde med Hvidvaskloven i hverdagen? 

Vi gennemgår det væsentligste indhold i Den Nationale Risikovurdering for hvidvask og for terrorfinansiering for jeres virksomhed i den branche, som I tilhører. Det kommer til at handle om jeres selskabskunder (legale virksomhedsstrukturer), handelsbaseret hvidvask, skatte- og momskriminalitet, risikovurdering af foreninger og mere til. 

Målgruppe: Virksomhedens ledelse og medarbejdere.  

Hvidvaskloven 2025: Bedre risikoforståelse, Den Sorte Svanes konsekvenser og fokus på tilsyn

Der er det seneste år sket en hel del på Hvidvasklovens område. Den årlige opdatering af ledelse og medarbejdere vil derfor med fordel handle om:

– Læringer fra Den Sorte Svane. Selvom den er fra maj 2024, er der stadig meget læring at trække ud af denne dokumentar. Den viste os, hvordan de kriminelle rent faktisk arbejder med omgåelse af Hvidvaskloven. Hvad kan vi lære af dette og hvordan får vi dæmmet op for den økonomiske kriminalitet med fakturabrikker, sorte penge og alt det andet, vi så? Det handler om at forebygge og at opdage og dermed præcis det, som er Hvidvasklovens formål. 

– Tredjepartsbetalinger og handelsbaseret hvidvask: Hvem betaler fakturaen? Det bliver også et tema i 2025.  Hvidvasksekretariatets temarapporter giver input til gode snakke om eksempler fra praksis. 

– Hvidvask med kontanter og udfasning af 1.000 kr. sedler: Vi kan ikke komme udenom en snak om kontanter. 

– Fremtiden: Den kommer hurtigt imod os – der er nye EU-regler på vej. Den nye EU AML-pakke er vedtaget sommeren 2024 og vil skulle implementeres i alle de omfattede virksomheder senest 10. juli 2027. Det kan synes langt væk, men reglerne er omfattende, også for de ikke-finansielle virksomheder. Som altid handler det om djævlen i detaljen. Vi tager hul på denne opgave i 2025.   

Med udgangspunkt i jeres egen virksomheds risikovurdering og politikker og forretningsgange på hvidvaskområdet sætter vi fokus på, hvordan sammenhængen er til kundekendskabsprocedurer for lige præcis jeres kunder. Det er erfaringen, at dette giver det bedste grundlag for et effektivt tilsynsforløb. 

Kurset kan målrettes til jeres medarbejdere. Det kan også fungere som facilitator for dialog mellem jer som ledelse og jeres medarbejdere for konkrete dilemmaer i det daglige arbejde med Hvidvaskloven og jeres kunder. 

Dette vil kan bruges til at opfylde Hvidvasklovens krav om at årlig uddannelse af medarbejdere, der arbejder med Hvidvaskloven i praksis.

Kontakt os for en snak om det bedste sammensætning af kursusprogrammet for 2025 for jeres virksomhed. 

 

For godkendte revisorer vil kurserne om Hvidvaskloven opfylde kravet til obligatorisk efteruddannelse under “Anden relevant lovgivning og faglige standarder”. 

   Revisors uafhængighed

Dette kursus kan handle om de generelle krav til revisors uafhængighed i henhold til Revisorloven, Uafhængighedsbekendtgørelsen og uafhængighedsvejledningen. Det kan også fokusere på konkrete dilemmaer om uafhængighed, som I møder dem i jeres hverdag i revisionsvirksomheden. 

Vi gennemgår regelgrundlaget i Revisorloven og de tilhørende bekendtgørelser samt Uafhængighedsvejledningen, som blev opdateret i 2022. Derudover taler vi også om eksempler på afgørelser om uafhængighed fra Revisornævnet, hvor vi blandt andet fokuserer på problemstillingerne om “Forretningsmæssige forbindelser”. 

Vi taler om også om dokumentationskravene og hvad der egentlig bør omtales i dine kundesager. 

Ønsker I fokus på specifikke emner indenfor uafhængihged, så sig gerne til. Vi sammensætter kurset, som I måtte ønske det. 

Målgruppe: Partnere, medarbejdere med min. 4-5 års erfaring. Kurset vil kunne opfylde kravet om obligatorisk efteruddannelse under “Revisions- og erklæringsområdet”. 

   Forretningsudvikling 

Auxia Consulting ApS kan hjælpe ambitiøse SMV-er med at nå nye niveauer for udvikling af forretningen. 

Det gør vi med fokus på “Kontinuerlig Forretningsudvikling”. 

Vi kombinerer arbejdet med udvikling af strategi med metoder for implementering af strategierne, så det bliver nemt og overskueligt at arbejde med i hverdagen. 

Undervisning i Forretningsudvikling kan have forskellige former. Det kan for eksempel være: 

  • Oplæg om strategi og forretningsudvikling. 
  • Sparring med ledelsen 1:1.
  • Workshop: Strategidag. 

Kontakt os for at høre mere. Lad os tage en snak om, hvordan vi bedst sammensætter et kursus om “Forretningsudvikling” for jer. 

   Værdiskabende bestyrelsesarbejde 

Effektivt bestyrelsesarbejde, der har fokus på værdiskabelse for virksomheden, er vejen frem for alle ambitiøse virksomheder. 

Har I brug for at en god snak om, hvordan I som bestyrelse arbejder effektivt? 

Så kan Auxia Consulting ApS facilitere jeres videre arbejde med at blive værdiskabende. 

Det kan være i form af: 

  • Facilitering af bestyrelsesmøde.
  • Strategidag.
  • Workshop: Det værdiskabende bestyrelsesarbejde. 
  • Sparring med ledelsen: At arbejde med en bestyrelse. 

Kontakt os for at høre mere. Lad os tage en snak om, hvordan vi bedst sammensætter et kursus om “Bestyrelsesarbejde” for jer.